המלצות לנשים בהריון הנוסעות לאזורים נגועים בנגיף הזיקה
בריאות האישה ההרה והעובר שבבטנה חשובה ביותר, במיוחד כאשר מדובר בנגיף הזיקה. במאמר זה נפרט את ההנחיות וההמלצות לנשים בהריון או המתכננות הריון שנוסעות לאזורים בהם הנגיף פעיל, וכיצד להגן על עצמן ועל העובר שבבטנן.
עודכן בתאריך 08.07.24
הנחיות לנשים הרות ומתכננות הריון
דחיית נסיעה
אם את בהריון או מתכננת הריון בתקופה הקרובה, משרד הבריאות ממליץ לדחות את הנסיעה לאזורים בהם יש העברה פעילה של נגיף הזיקה. נסיעה לאזורים בגובה של מעל 2,000 מטר מעל פני הים נחשבת בטוחה יותר, שכן הסיכון להידבק בנגיף שם נמוך יותר.
אמצעים לצמצום הסיכון לעקיצות יתושים
אם הנסיעה הכרחית, חשוב לנקוט באמצעים הבאים כדי להימנע מעקיצות יתושים:
- שימוש בתכשירים דוחי יתושים.
- לבישת בגדים המגנים על כל הגוף: חולצות עם שרוולים ארוכים, מכנסיים ארוכים, גרביים וכובע.
- לינה בחדרים מוגנים: הקפידי על חלונות ודלתות עם רשתות תקינות, השתמשי בכילה מרוססת בקוטל יתושים, או לוני בחדר ממוזג וסגור היטב.
הנחיות נוספות לזוגות
הימנעות מכניסה להיריון
נשים המבקרות באזורים נגועים בנגיף הזיקה צריכות להימנע מכניסה להיריון במהלך הביקור ובמשך שמונה שבועות מעזיבת האזור שבסיכון. זאת כדי להבטיח שהנגיף לא ישפיע על העובר.
חשיפה של בן הזוג
אם בן זוגך נחשף לנגיף הזיקה, חשוב לזכור שהוא עלול להעביר את הנגיף במגע מיני למשך שלושה חודשים. יש לנקוט באמצעי זהירות מתאימים כדי להגן עלייך ועל העובר.
בדיקות ואבחון
אם חזרתם מאזור נגוע, ניתן לבצע בדיקת דם שבוע עד שבועיים לאחר החזרה לישראל. בדיקה זו מאוד מדויקת בזיהוי הנגיף, ותשובה שלילית היא אמינה ביותר.
הידבקות בנגיף זיקה במהלך ההריון או בחודשיים שקדמו להריון עלולה לגרום לנזק לעובר, במיוחד בשלבי ההריון המוקדמים. לכן, חשוב להימנע מחשיפה לאזורים נגועים חודשיים לפני ההריון לנשים ושלושה חודשים לפני ההריון לגברים. הקפידי על ההנחיות הבריאותיות ושתפי את בן זוגך במידע החשוב הזה.
שמירה על בריאותך ובריאות העובר היא בראש סדר העדיפויות שלנו. בקרי באתר שלנו לפרטים נוספים על מוצרים טבעיים ובטוחים לנשים בהריון, ותמצאי את כל מה שאת צריכה כדי לשמור על עצמך ועל העובר.
לבריאותך ולבריאות העובר שלך!